Excelsior en Fortuna blijven ongeslagen na vermakelijke remise in Kralingen

Excelsior en Fortuna blijven ongeslagen na vermakelijke remise in Kralingen

26-08-2023 22:51
42

Excelsior is na drie wedstrijden nog altijd ongeslagen in de Eredivisie, maar de Kralingers zullen op meer hebben gehoopt tegen Fortuna Sittard. In eigen huis gaf de ploeg van Marinus Dijkhuizen twee keer een voorsprong weg, waardoor het duel eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Na de knappe remise tegen Ajax van vorige week (2-2) hoopte Excelsior ook op een goed resultaat tegen Fortuna, dat ook zonder nederlaag afreisde naar Rotterdam. Na een wat voorzichtig begin kwam Excelsior op het half uur op voorsprong: na een cadeautje van Ivo Pinto knalde Nikolas Agrafiotis, die in de eerste twee speelrondes ook al trefzeker was, bekenen raak.

Daardoor zocht Excelsior met een 1-0 voorsprong de kleedkamers op. Beide ploegen kregen in de tweede helft kansen, maar het was Fortuna dat de gelijkmaker op het bord zette. Met een uithaal vanaf de rand van de zestien schoot Deroy Duarte hard raak. Lang kon Fortuna echter niet genieten van de voorsprong: doordat Oscar Uddenäs een kopbal van Richie Omorowa in het doel tikte, ging Excelsior weer aan de leiding met nog iets meer dan een kwartier op de klok.

Toch eindigde het duel tussen Excelsior en Fortuna in een gelijkspel. Met een knappe knal bepaalde Mouhamed Belkheir de eindstand namelijk op 2-2. Daardoor blijven Excelsior en Fortuna ongeslagen in de Eredivisie. Na drie duels staan de twee ploeg op vijf punten. Daarmee klimt Excelsior even naar de vijfde plek, terwijl Fortuna nu zesde staat.