Steijn 'ziet ploeg ontstaan' na Ajax-worsteling en recenseert Sutalo en Avila

Steijn 'ziet ploeg ontstaan' na Ajax-worsteling en recenseert Sutalo en Avila

05-10-2023 21:52 Laatste update: 21:59
84

Het spel van Ajax rammelde ook in het Europa League-duel met AEK Athene (1-1) aan alle kanten, maar Maurice Steijn blijft optimistisch. De trainer ziet vooruitgang in zijn ploeg.

"Ik denk dat we redelijk bestand waren tegen het geweld hier, de heksenketel", reageert Steijn op de persconferentie, na het gelijkspel in Athene. "En dat bedoel ik positief: het was zeer mooie ambiance om in te spelen."

De trainer van Ajax prijst het spel van zijn ploeg in de eerste helft. "We komen terecht op 0-1, denk ik. En we geven niet veel weg. Met Brobbey die nog één op één op de keeper komt te staan en een grote schotkans voor Forbs, waren de kansen toch echt wel voor ons."

Na rust zakte Ajax diep weg. Steijn erkent dat centrale verdedigers Josip Sutalo en Gaston Avila 'nog steeds onwennig' oogden. "Ik vind, en daar kijk ik ook naar, dat het aan de bal absoluut beter moet, maar in de box gaat het al beter. Ze hebben hun mannetje gestaan. Ik vond het verdedigend goed staan."

Steijn ziet het zonnig in. "Er is een ploeg aan het ontstaan. Dat was aan het begin best moeilijk, dat weten we allemaal. Maar ik ben wel blij dat ik progressie zie. We weten allemaal wat er gebeurd is. Het is een moeizaam begin geweest. De rust keert terug in de totale club."