Mourinho deelt prachtige anekdote over debutant: 'Stond als 7-jarige aan de poort'

Mourinho deelt prachtige anekdote over debutant: 'Stond als 7-jarige aan de poort'

06-10-2023 12:54
19

José Mourinho liet donderdagavond Francesco D’Alessio debuteren bij AS Roma in de wedstrijd tegen Servette. De Portugese manager gaf na de gewonnen wedstrijd tegen de Zwitsers een interview en daar haalde hij ook de negentienjarige middenvelder voor de camera om samen een mooi verhaal te vertellen.

"Francesco trainde mee in de zomer en dat was voor dat de kinderen weer naar school moesten", begint Mourinho aan zijn hartverwarmende anekdote. "Buiten het trainingscomplex waren een hoop kinderen aan het schreeuwen. Ze wilden naar binnen komen om de training te bekijken. D’Alessio vertelde toen dat hij op zijn zevende ook buiten stond om de training te kunnen bekijken, maar dat niemand hem binnenliet."

Na die ontbering besloot Mourinho actie te ondernemen. "Ik was zo blij voor die kinderen, want ik deed de poort open om ze binnen te laten. D’Alessio speelt nu gewoon voor Roma, ook nog eens in de Europa League voor 50/60.000 mensen. Zijn familie is hier ook nog eens aanwezig. Verder hoef ik niks meer te zeggen en mag hij het woord toen", vertelt een apetrotse Mourinho voor hij het interview aan D’Alessio laat.