'Kans' op Oranje-oproep bij Excelsior: 'Dan weet je: ze kunnen ook hier kijken'

'Kans' op Oranje-oproep bij Excelsior: 'Dan weet je: ze kunnen ook hier kijken'

18-10-2023 16:53
23

Stijn van Gassel heeft hoop op een plekje in de selectie van Oranje. De captain van Excelsior zag dat collega Nick Olij afgelopen interlandperiode werd opgeroepen door bondscoach Ronald Koeman, waardoor Van Gassel ook kans denkt te hebben.

Sparta-doelman Olij mocht zich in de afgelopen interlandperiode voor het eerst melden bij het Nederlands elftal. Dat heeft Van Gassel, die het nu over een langere periode goed doet bij Excelsior, ook gezien. Het biedt hem zelfs hoop op een eigen Oranje-oproep. "Ja, tuurlijk", stelt hij voor de camera van ESPN.

"Je ziet dat de keepers vaak van de topclubs worden gehaald, wat vaak ook terecht is", gaat Van Gassel verder. "Dat zijn over het algemeen goede keepers, maar dan wordt er niet zo snel gekeken de doelmannen die daar net onder zitten. Nu is de situatie dat daar wel naar gekeken wordt. Dan weet je: hier kunnen ze ook kijken. Dan weet je dat je toch kans maakt. Het is in ieder geval mooi dat mijn naam wel eens genoemd wordt, dat vind ik al mooi om te horen."

Van Gassel stelt dat het halen van het Nederlands elftal een droom voor hem zou zijn. "Natuurlijk. Dat was als kleine jongen al zo, maar nu al helemaal. Je droomt er altijd van. Het gaat goed, maar je moet hard werken om daar te komen. We zijn er druk mee bezig."