Eredivisie-flops: wanprestatie Ajax-trio, PSV-tweetal en vormcrisis Noppert

Eredivisie-flops: wanprestatie Ajax-trio, PSV-tweetal en vormcrisis Noppert

23-10-2023 11:00
61

Ajax is met drie spelers de hofleverancier voor de wekelijkse Eredivisie-flops van VoetbalPrimeur. Ook PSV, Feyenoord, sc Heerenveen, NEC en Heracles Almelo zijn van de partij.

Kenneth Taylor (Ajax)
Nul beweging, nul creativiteit, nul plichtsbesef en vooral: nul zelfvertrouwen. De manier waarop Taylor bij de 3-3 van FC Utrecht zijn man uit zijn rug liet lopen, vertelt het hele verhaal.

Malik Tillman (PSV)
Na de ruime zege was Peter Bosz 'doodziek' van de late eretreffer van Fortuna Sittard tegen PSV (3-1). Dat kwam door Tillman, die een domme overtreding maakte op de achterlijn.

Andries Noppert (sc Heerenveen)
De vormcrisis van Noppert duurt maar en duurt maar. Ook tegen AZ ging hij niet vrijuit. Het contrast met een jaar geleden kan niet groter. Toen overtuigde hij Louis van Gaal om hem de kans te geven op het WK.

Josip Sutalo (Ajax)
Het was wéér een verschrikkelijke middag voor de duurste zomeraankoop van Ajax, die met de ziel onder zijn arm over het veld doolt. Sutalo zakte finaal door het ijs in Utrecht, zowel verdedigend als aan de bal.

Hirving Lozano (PSV)
Lozano is nog niet bepaald de Lozano die het Philips Stadion tussen 2017 en 2019 in vuur en vlam zette. Ook bij Napoli ging het hem beter af. De Mexicaan lijkt té graag te willen en produceerde vooral afzwaaiers.

Yankuba Minteh (Feyenoord)
Als het loopt, is hij levensgevaarlijk. Maar het loopt niet bij Minteh, al een paar weken niet. Ook tegen Vitesse ging vrijwel alles fout bij de Gambiaan, die vier dagen voor de Champions League-clash met SS Lazio ook nog eens geblesseerd raakte.

Bart van Rooij (NEC)
Tegen Almere City FC had hij geen directe tegenstander, maar Van Rooij slaagde erin om twee onnodige gele kaarten te pakken. De NEC'er moest inrukken na een niet al te slimme overtreding op Rajiv van la Parra.

Benjamin Tahirovic (Ajax)
Nog een Ajacied in deze lijst met flops. Tahirovic liep in Utrecht rond alsof hij met een zak aardappelen op zijn rug speelt. Hij mist de individuele kwaliteiten om Ajax te helpen als controleur.

Pawel Bochniewicz (sc Heerenveen)
Bij het zéér stroef draaiende Heerenveen onttrok Bochniewicz zich de laatste weken aan de malaise, maar tegen AZ gaf de Pool niet thuis. Hij liet zich foppen door hattrick-held Vangelis Pavlidis.

Mohamed Sankoh (Heracles Almelo)
Na 45 minuten werd Sankoh gewisseld en dat was niet meer dan terecht. Vanaf de bank zag de aanvaller hoe zijn ploeg - en vervanger Mario Engels - het zonder hem stukken beter deed tegen FC Twente.