Daley Blind herovert koppositie met Girona na doelpuntrijke zege

04-11-2023 15:58
19

Girona blijft meedoen in de Spaanse titelstrijd. De Catalanen, met Daley Blind in de basis, wonnen zaterdag met 2-4 bij Osasuna na een knappe comeback.

Blind vormde een defensief duo met Barcelona-huurling Eric García. Ook voormalig PSV'er Savio verscheen aan de aftrap. Dankzij Iván Martín nam Girona na een kwartier de leiding, maar die voorsprong bleef niet lang staan. Ante Budimir tekende voor de gelijkmaker. Diezelfde Budimir tekende kort na rust zelfs voor de 2-1, nadat hij Blind klopte met het hoofd.

Girona liet zich niet uit het veld slaan en kwam na 71 minuten langszij. Artem Dovbyk tekende voor de 2-2 met zijn zesde doelpunt van het seizoen. Zijn Oekraïense landgenoot Viktor Tsygankov, die eerder nog in beeld was bij PSV, zorgde negen minuten later voor de voorsprong. In blessuretijd zorgde Aleix García voor de 2-4.

Girona heeft nu 31 punten uit twaalf duels. Real Madrid heeft drie punten minder, maar speelt zondag nog tegen Rayo Vallecano.