Kansen voor AZ bij Feyenoord ingeschat: 'Dat kan in De Kuip een troef zijn'

Kansen voor AZ bij Feyenoord ingeschat: 'Dat kan in De Kuip een troef zijn'

12-11-2023 09:50 Laatste update: 09:54
57

ESPN-analisten Kees Luijckx en Ali Boussaboun zien mogelijkheden voor AZ tijdens het uitduel met Feyenoord van zondagmiddag. Als de Alkmaarders erin slagen om zich onder de Rotterdamse druk uit te spelen, zit er wel een resultaat in. Echter geldt Feyenoord wel als de favoriet, klinkt het. 

"Ik vind AZ te afhankelijk van Pavlidis (Vangelis, red.)", begint Luijckx. "Als hij niet zou spelen in de spits, maakt dat zo'n groot verschil. Wat ik wel positief vind, en dat gaf Jansen (Pascal, red.) voor de wedstrijd (tegen Aston Villa: 2-1, red.) ook aan, hij wilde toch wat meer de ruimte achter de verdediging gaan bespelen. Dat kan in De Kuip ook een troef zijn voor AZ. Door daar Van Bommel (Ruben, red.) en Sadiq (Ibrahim, red.) neer te zetten", vertelt hij bij Voetbalpraat

"Met Feyenoord weet je: die gaan druk vooruitzetten", vult collega-analist Boussaboun aan. "Daar ligt het gevaar voor Feyenoord, want AZ heeft wel de mogelijkheden en de kwaliteit om zich onder die druk uit te voetballen. Dat deden ze ook bij Aston Villa. Maar daartegenover is Feyenoord voetballend, en in de balans, wel de sterkste ploeg in de Eredivisie."

Marciano Vink staat er anders in. Hij is van mening dat de ploeg van trainer Arne Slot het hooguit een uur lastig gaat krijgen, maar daarna zeker aan het langste eind zal trekken. "Je zult het zien: 45 minuten kunnen ze het matchen misschien, en dan rond de 60e minuut zie je dat er fouten gemaakt worden en dat er gaten ontstaan. Dan is Feyenoord dodelijk", vertelt hij.