'Geen club heeft de arbitrage zo tegen zich als wij, ik voel nul respect'

'Geen club heeft de arbitrage zo tegen zich als wij, ik voel nul respect'

13-11-2023 13:26
71

Bij FC Den Bosch is men wel even klaar met het scheidsrechterskorps. Voor de tweede keer in anderhalve week tijd voelt trainer Tomasz Kaczmarek zich ernstig benadeeld.

Na bekeruitschakeling tegen Excelsior door een omstreden penalty (1-2), had Den Bosch vrijdagavond ook bijzonder weinig geluk met de arbitrage tegen FC Emmen (1-0). Twee keer deed een bestrafte handsbal de ploeg van Kaczmarek de das om. "Het lijkt wel of niemand de regels van hands meer begrijpt. Zelfs hun spits Piotr Parzyszek lachte erom. Dit is een parodie, zei hij", zegt de Poolse trainer tegen het Brabants Dagblad.

Kaczmarek kan het niet geloven. "Ik heb bij veel clubs in allerlei landen gewerkt (Duitsland, Egypte, Noorwegen en Polen, red.), maar nog nooit bij een club die zo vaak kleine en grote beslissingen van de arbitrage tegen zich gefloten krijgt. Ik ben hier nu een half jaar en heb het gevoel dat er nul respect is voor FC Den Bosch. Misschien zijn de mensen in Nederland het gewend dat FC Den Bosch verliest."

De scheidsrechters in Nederland meten met twee maten, vindt Kaczmarek. In zijn ogen krijgt Den Bosch veel te veel penalty's tegen, en wordt er aan de andere kant haast nooit gefloten. "Misschien moeten wij hier tegen opstaan. Begrijp me niet verkeerd, op het veld bedoel ik. Door zo te gaan presteren, dat we niet meer afhankelijk zijn van dit soort beslissingen."