Feyenoord-move bevalt goed: 'Verbaasde me wel beetje, dat de groep zo hecht is'

Feyenoord-move bevalt goed: 'Verbaasde me wel beetje, dat de groep zo hecht is'

17 november - 19:56
6

Mikki van Sas heeft het goed naar zijn zin bij Feyenoord. De goalie is op verschillende punten positief verrast in Rotterdam en ziet ook gelijkenissen met zijn oude club Manchester City.

Van Sas kwam deze zomer naar Feyenoord, doordat Justin Bijlow geblesseerd raakte. De jonge sluitpost keept zijn wedstrijden nu in Feyenoord O21, maar vertelt tegenover de clubkanalen dat hij het goed naar zijn heeft. "Echt heel leuk, echt heel leuk", antwoordt Van Sas op de vraag hoe alles bevalt bij Feyenoord. "Het verbaasde me wel een beetje, dat de groep zo hecht is en iedereen goed met elkaar is. Alle spelers zijn ook superaardig en superlief voor elkaar.

"Ook de kwaliteit van de groep is heel hoog, dus ik ben alleen maar positief. Mijn band met de trainer (Arne Slot, red.) is ook goed", gaat Van Sas desgevraagd verder. "Als keeper spreek je natuurlijk meer met je keeperstrainer, maar de gesprekken die ik hem hem heb gehad zijn heel positief. Zijn visie en drive vind ik alleen maar mooi. Of het een bewuste keuze was om onder hem te gaan spelen? Eigenlijk wel."

"Ik zie mezelf als een moderne keeper, die meedoet met het spel en ver voor zijn doel uit durft te spelen. Dat gaat het beste gepaard met dominant en attractief voetbal. Daar staat Arne voor, zoals iedereen wel weet. Ik kom van Manchester City af en de gelijkenissen zijn echt enorm, qua spel", besluit Van Sas.