'AZ wil nieuwe slag zijn en nadert akkoord met volgend toptalent over verlenging'

'AZ wil nieuwe slag zijn en nadert akkoord met volgend toptalent over verlenging'

22-11-2023 18:26
40

Rome-Jayden Owusu-Oduro lijkt binnenkort zijn contract te gaan verlengen bij AZ. Dat meldt het doorgaans goed geïnformeerde fanplatform AZAlerts. De talentvolle goalie ligt nu vast tot medio 2026 in Alkmaar, maar daar moeten nog eens twee jaar bij komen.

Owusu-Oduro staat te boek als een groot talent bij AZ. Hij maakte vorig seizoen indruk in de Youth League, die de Alkmaarders uiteindelijk wonnen, en is nu de vaste keeper van Jong AZ. De huidige nummer vier van de Eredivisie wil Owusu-Oduro dan ook belonen met een nieuw contract, zo klinkt het.

Het is de bedoeling dat de sluitpost bijtekent tot medio 2028. Owusu-Oduro en AZ zouden al een akkoord naderen. De verwachting is zelfs dat de verlenging snel wereldkundig gemaakt zal worden. Recent verlengde AZ de contracten Jayden Addai en Kees Smit al. Die twee maakten ook onderdeel uit van het AZ-team dat beslag legde op de Youth League.

Bij het eerste elftal van AZ zit de negentienjarige Owusu-Oduro dit seizoen ook op de bank. Daar is hij de derde doelman, achter eerste keus Mathew Ryan en tweede keeper Hobie Verhulst.