'Frenkie de Jong en vriendin Mikky op bijzondere dag ouders geworden'

'Frenkie de Jong en vriendin Mikky op bijzondere dag ouders geworden'

23-11-2023 14:22 Laatste update: 14:45
81

Frenkie de Jong ontbrak dinsdag op de training van FC Barcelona, maar volgens Mundo Deportivo had dat een heuglijke reden. De Oranje-middenvelder en zijn partner Mikky Kiemeney zijn die dag voor het eerst ouders geworden.

Volgens MD ontbrak De Jong met toestemming van de club om bij de bevalling te kunnen zijn. Dat de baby op 21 november is geboren, maakt het extra bijzonder voor de ex-Ajacied, schrijft de Catalaanse sportkrant. De Jong speelt bij Barça met rugnummer 21 ter nagedachtenis aan zijn overleden opa, die ook op de 21ste jarig was. De Jong maakte de geboorte van zijn kindje zelf overigens nog niet bekend.

De absentie van De Jong had in ieder geval niets te maken met een terugslag in zijn herstel. Woensdag stond hij alweer op het trainingsveld en Barça rekent erop dat hij zaterdag zijn rentree kan maken in het La Liga-duel met Rayo Vallecano. Voor de spelbepaler worden het zijn eerste speelminuten sinds 23 september.

Voor Barça-trainer Xavi is de terugkeer van De Jong een welkome opsteker. De Spaanse kampioen raakte tijdens de interlandperiode Gavi kwijt met een zware blessure.