Van Dijk over ongunstige omstandigheden: 'Dat is voor geen enkele speler ideaal'

Van Dijk over ongunstige omstandigheden: 'Dat is voor geen enkele speler ideaal'

25-11-2023 18:55 Laatste update: 18:59
7

Liverpool-captain Virgil van Dijk is tevreden met een punt op bezoek bij koploper Manchester City. De Premier League-topper eindigde in 1-1. "We hebben mogelijkheden gehad om de wedstrijd te winnen, maar ik kan wel leven met een punt", zegt Van Dijk in gesprek met Viaplay.

Van Dijk is de uitslag van vorig seizoen in het Etihad Stadium (4-1) nog niet vergeten. "Als je hier met een punt weggaat, zeker als je kijkt naar het resultaat van vorig seizoen, mogen we daar best tevreden mee zijn", aldus de aanvoerder. Van Dijk baalt natuurlijk van de tegengoal, al heeft hij wel een compliment over voor zijn tegenstander en landgenoot Nathan Aké die de assist gaf op Erling Haaland. "Dat was een aardige dribbel van Nathan", lacht Van Dijk. "Die bal valt vervolgens perfect voor Haaland en hij schiet hem goed binnen, dat is balen voor ons."

De Liverpool-verdediger was niet te spreken over het tijdstip waarop deze wedstrijd werd gespeeld (12:30 uur lokale tijd). "Dit is denk ik voor geen enkele speler een ideaal tijdstip. Wij als spelers moeten daar mee dealen, helaas. Jongens van beide teams komen op woensdagavond laat terug uit Zuid-Amerika bijvoorbeeld. Ze komen uit hele andere tijdzones en hebben intense wedstrijden gespeeld. Daar zou je wel van moeten kunnen herstellen", aldus Van Dijk.