Zes PSV-conclusies: negatieve reeks na zestien jaar doorbroken, gouden pik Bosz

Zes PSV-conclusies: negatieve reeks na zestien jaar doorbroken, gouden pik Bosz

29-11-2023 21:10
69

Intens: PSV komt terug van een 2-0 achterstand en knokt zich naar een 2-3 overwinning op Sevilla. De Eindhovenaren staan na de remontada met één been in de achtste finales van de Champions League. VoetbalPrimeur trekt zes conclusies na de geweldige comeback.

Comeback van epische proportie
Nooit in de geschiedenis van de Champions League kwam PSV terug van een 2-0 achterstand. Tot 29 november 2023. Het bleef niet alleen bij een gelijkspel, want Ricardo Pepi kopte de Eindhovenaren vlak voor tijd naar de winst. PSV kreeg het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán compleet stil en liet de Spanjaarden stomverbaasd achter.

Negatieve reeks doorbroken
De laatste keer dat PSV een uitwedstrijd in de Champions League won, was op 27 november 2007. Destijds werd CSKA Moskou met 0-1 verslagen. Zestien jaar en twee dagen later maakt PSV een eind aan de lange reeks van nederlagen en remises op het hoogste Europese podium. 

'Gouden pik' Bosz
Yorbe Vertessen en Ismael Saibari waren woensdagavond de beste PSV'ers. Beide spelers vielen in, waarna het spelbeeld volledig kantelde. Trainer Peter Bosz nam in de slotfase geen genoegen met een punt en gooide er met Pepi een extra spits bij. Een gouden zet, want de Amerikaan tekende voor de winnende goal.

Overwintering héél dichtbij
PSV heeft zijn plicht gedaan en zit nu in de wachtkamer. Om 21.00 uur trappen Arsenal en RC Lens af. Als The Gunners winnen van de Fransen, kunnen de Eindhovenaren juichen. In dat geval wordt het thuisduel met Arsenal om des keizers baard gespeeld. De Engelsen zijn dan groepswinnaar, PSV is zeker van plek twee.

Lozano ontbreekt tegen Arsenal
Hirving Lozano viel vlak voor rust uit met een blessure. Of de Mexicaan voor 12 december, als PSV - Arsenal op de rol staat, nou fit of niet fit is; hij komt die wedstrijd niet in actie. Lozano pakte een - onterechte - gele kaart en is geschorst voor het treffen met The Gunners. Bosz zal hopen op de inzetbaarheid van Noa Lang.

Droomweek blijft springlevend
Waar Feyenoord dinsdagavond een klap te verwerken kreeg, werkt PSV met een goed gevoel toe naar de clash tegen de Rotterdammers. Aanstaande zondag nemen de nummers één en twee van de Eredivisie het in De Kuip tegen elkaar op. Als de Eindhovenaren ook die wedstrijd winnend afsluiten, is het onderlinge gat tien punten. Als PSV dan ook al zeker is van een plek bij de laatste zestien in de Champions League, is de droomweek compleet.