Slot licht keuze voor debutant toe: 'Doe het dan in een grote wedstrijd als deze'

Slot licht keuze voor debutant toe: 'Doe het dan in een grote wedstrijd als deze'

13-12-2023 20:49
16

Arne Slot licht toe waarom hij Mats Wieffer en Gernot Trauner woensdagavond tegen Celtic op de bank houdt. De Feyenoord-trainer heeft een basisplaats ingeruimd voor Thomas Beelen.

Het middenveld wordt in Glasgow gevormd door Ramiz Zerrouki, Quinten Timber en Calvin Stengs. "Mats is deze week ziek geweest. Mats is een speler die de laatste week heel erg goed heeft gespeeld, hij is heel belangrijk voor ons", zegt Slot tegen RTL. "Als je een week met drie wedstrijden hebt en hij is ziek geweest, wil ik daar niet teveel risico in nemen."

Slot stelt dat Wieffer wel kan invallen tegen Celtic. Dat geldt ook voor Trauner, die vervangen wordt door Beelen, die zijn Champions League-debuut maakt. De Oostenrijker zal zondag tegen Heracles Almelo wel gaan spelen. Slot legt uit waarom de Oostenrijkse verdediger uitgerekend in de Champions League wordt gespaard. "Komend weekend tegen Heracles staan wij twee punten voor op de nummers drie en vier. Er is ons veel aangelegen om als tweede de winterstop in te gaan."

De oefenmeester benadrukt dat hij alle vertrouwen in Beelen heeft. "Als je Beelen dan echt een keer wil beoordelen, doe het dan in een grote wedstrijd als deze", zegt Slot. "Mocht die het toch wat moeilijker hebben, dan kost het niet gelijk één, twee of drie punten."