Kandidaten FIFA Best Men's Player-award bekend: Messi één van de kanshebbers

Kandidaten FIFA Best Men's Player-award bekend: Messi één van de kanshebbers

14-12-2023 15:58 Laatste update: 16:05
25

De FIFA heeft de drie kanshebbers voor de Speler van het Jaar-award bekendgemaakt. Erling Haaland, Kylian Mbappé en Lionel Messi strijden om de prestigieuze bokaal. Bij de vrouwen gaat het tussen Linda Caicedo, Aitana Bonmati en Jennifer Hermoso. 

De namen van Haaland, Mbappé en Messi komen niet als een grote verrassing. Eerstgenoemde kende een fenomenaal debutseizoen bij Manchester City, waarmee hij de treble won. De Noorse spits werd topscorer én won de gouden schoen. 

Ook Mbappé kan terugblikken op een vruchtbaar jaar. De Franse superster werd topscorer van Ligue 1, werd kampioen met Paris Saint-Germain en werd bovendien verkozen tot speler van het jaar in Frankrijk. 

De nominatie van Messi is wellicht iets minder voor de hand liggend. De Argentijn werd in 2022 wereldkampioen, maar maakte in de zomer daarop de overstap naar Inter Miami. De linkspoot maakte tot dusver één goal in zes MLS-wedstrijden. Alle genomineerden zijn beoordeeld op hun prestaties in de periode van 19 december 2022 tot en met augustus 2023. Op 15 januari wordt in Londen bekendgemaakt wie er wint.