Gouden punt voor Ten Hag: Manchester United overleeft bezoek aan Liverpool

17-12-2023 19:25 Laatste update: 19:36
33

Erik ten Hag heeft de storm op Anfield zondagavond doorstaan. De Premier League-kraker tussen Liverpool en Manchester United leverde geen doelpunten en dus ook geen winnaar op (0-0).

Manchester United werd midweeks uitgeschakeld in Europa en verloor bij het laatste bezoek aan Liverpool (maart 2023) met 7-0, waardoor Ten Hag zich schrap kon zetten. In werkelijkheid bleek het allemaal minder erg te zijn voor de Nederlandse manager, die wel nog steeds onder vuur ligt in Engeland.

Liverpool was weliswaar heer en meester, maar United hield in de eerste helft redelijk gemakkelijk stand. Dat veranderde in de tweede helft, toen de thuisploeg de kansen bleef opstapelen. De ploeg van Ten Hag knakte echter niet.

Trent Alexander-Arnold kreeg de grootste kans namens Liverpool en aan de andere kant vergat United-spits Rasmus Hojlund, die nog altijd op nul Premier League-goals staat, de trekker over te halen. Kort daarvoor viel Ryan Gravenberch uit met een blessure.

Ook een handsbal van Luke Shaw in de eigen zestien overleefden Ten Hag en de zijnen, hoe hard invaller Cody Gakpo, die er met zijn neus bovenop stond, ook schreeuwde. United-back Diogo Dalot haalde het einde niet: in de blessuretijd kreeg hij binnen tien seconden twee dubieuze gele kaarten.

Door het gelijkspel is Liverpool de koppositie weer kwijt aan Arsenal. Manchester United blijft de nummer zeven van de Premier League.