Laporta spreekt zich uit over Xavi en wil aanwinst: 'Zoals Davids'

Laporta spreekt zich uit over Xavi en wil aanwinst: 'Zoals Davids'

18-12-2023 14:54
16

Xavi hoeft niet te vrezen voor een ontslag als trainer van FC Barcelona. Dat laat Joan Laporta weten. De voorzitter hoopt Blaugrana in januari wel te kunnen versterken en richt zich op een 'Edgar Davids-aankoop'.

De druk op Xavi nam de laatste weken flink toe. Barça leed een beschamende nederlaag bij Royal Antwerp FC in de Champions League, maar vooral de forse achterstand op Girona en Real Madrid in La Liga drukt de stemming. Titelprolongatie is nu al ver weg.

Laporta wuift vragen over een ontslag van Xavi echter weg. "Hij heeft al ons vertrouwen en verdient dat ook", benadrukt de preses in gesprek met Mundo Deportivo. "Dat vertrouwen is volledig. Xavi is een geweldige trainer, maar ook een veerkrachtig persoon die zijn spelers beschermt. Dat spreekt in zijn voordeel. Hij kent mede door blessures veel tegenslagen, maar zal deze overwinnen."

Laporta vindt dat Barça onder leiding van Xavi op de goede weg is. "Vorig jaar hebben we de competitie gewonnen en ik geloof nog steeds dat we dat kunnen herhalen. Wij hebben een inzinking gehad, maar onze directe rivalen zullen die ook nog krijgen." Hij wijst op de blessures van Pedri en Frenkie de Jong. "Zij geven ons controle over de bal. Hun afwezigheid is voor mij de reden dat we niet het niveau hebben gehaald dat we verwachtten."

Barça op zoek naar 'Davids-aanwinst'
Ook Gavi staat voor langere tijd aan de kant en daarom wil Barcelona in januari de transfermarkt op. "Als er ruimte is met het oog op Financial Fair Play, is het plan om een middenvelder te halen die zijn absentie enigszins compenseert. Het zou gaan om een huur tot het einde van het seizoen, zoals we jaren geleden bijvoorbeeld met Edgar Davids deden."

Davids kwam in de tweede helft van het seizoen 2003/2004 over van Juventus. Frank Rijkaard was destijds trainer van Barça.