'Manchester United-baas vliegt naar Saudi-Arabië in hoop viertal te slijten'

'Manchester United-baas vliegt naar Saudi-Arabië in hoop viertal te slijten'

18-12-2023 15:13
37

Manchester United-directeur John Murtough is naar Saudi-Arabië gevlogen om te praten over mogelijke transfers. Dat meldt The Daily Mail. De Premier League-grootmacht zou Jadon Sancho, Casemiro, Raphaël Varane en Anthony Martial van de hand willen doen.

De vier kostten gezamenlijk zo'n 270 miljoen euro, maar lijken hun langste tijd op Old Trafford te hebben gehad. Murtough is alvast actief op zoek naar kopende clubs. Hij sprak afgelopen maand in Riyad met vertegenwoordigers van de Saudische competitie. Over de verkoop van Sancho, Casemiro, Varane en Martial bereikte hij echter nog geen overeenstemming.

De Saudische clubs lijken in januari niet opnieuw met zoveel geld te zullen smijten. Dat komt mede doordat veel clubs aan het maximum aan buitenlandse spelers zitten. United lijkt daardoor tot de zomer geduld te moeten hebben, voordat het lucratieve deals kan sluiten in het Midden-Oosten.

Voor United is de verkoop van Sancho prioriteit. De vleugelaanvaller maakt na een aanvaring met Erik ten Hag in september geen deel meer uit van de selectie. BILD meldde maandag dat RB Leipzig zich in de strijd om Sancho wil mengen. United staat ook open voor aanbiedingen voor Varane, Martial en Casemiro, maar zij zullen niet naar de uitgang gejaagd worden. 

Manchester United spendeerde afgelopen zomer weer flink op de transfermarkt. Voor aankopen als Rasmus Højlund, Andre Onana en Mason Mount betaalde de club ruim tweehonderd miljoen euro. Toch vallen de sportieve prestaties tegen. Ten Hag wil in januari een nieuwe verdediger, middenvelder en aanvaller, maar zonder verkopen is er weinig financiële ruimte.