Brands onthult afgeketste PSV-transfer: 'Niet gevoel dat hij graag wilde'

Brands onthult afgeketste PSV-transfer: 'Niet gevoel dat hij graag wilde'

20-12-2023 19:12
43

PSV maakte afgelopen zomer werk van de komst van Davinson Sánchez, maar besloot zelf de stekker uit een transfer te trekken. Dat vertelt algemeen directeur Marcel Brands in gesprek met Voetbal International.

PSV beleefde een uiterst succesvolle transferzomer. Mede door de eerdere verkopen van Cody Gakpo en Noni Madueke konden de Eindhovenaren al snel investeren. Onder meer Noa Lang, Jerdy Schouten, Hirving Lozano en Ricardo Pepi werden aangetrokken, terwijl Sergiño Dest en Malik Tillman worden gehuurd met optie tot koop. Ook Sánchez was in beeld in het Philips Stadion.

Wedden

Meer odds

"Sánchez was de enige bij wie we het gevoel kregen dat hij zelf niet heel graag wilde", legt Brands uit aan VI. "Qua salaris leek het haalbaar, maar alle andere spelers met wie we in gesprek gingen, maakten bij hun toenmalige club snel duidelijk dat ze naar PSV wilden. Ze dachten goed mee om de deal mogelijk te maken, bijvoorbeeld door bepaalde voorwaarden te laten vallen. Bij Sánchez ging het anders. Daarom maakten we de keuze om daar niet aan te blijven trekken en Armel Bella-Kotchap te huren."

De 22-jarige Duitser kwam over van Southampton, maar kon mede door blessureproblemen nog geen potten breken. De afgelopen periode werd PSV daarom al in verband gebracht met verdedigers als Chris Richards (Crystal Palace) en Miles Robinson (Atlanta United). Laatstgenoemde is eind deze maand transfervrij.

Volgens Brands wacht PSV een rustige transferwinter. "Ik ben geen voorstander van januaritransfers. Zo’n speler heeft geen voorbereiding en moet er meteen staan. Je kunt het geld maar één keer uitgeven. Dat moet goed gebeuren. Vandaar dat we een jaar geleden alleen huurden. Het transferpotje bewaarden we voor directe, liefst Nederlandse versterkingen in de zomer", besluit de directeur.