Blind gaat in op transferperiode Ajax: 'Dat maakt veel mutaties niet makkelijk'

Blind gaat in op transferperiode Ajax: 'Dat maakt veel mutaties niet makkelijk'

27-12-2023 14:45
61

Danny Blind laat nog in het midden wat Ajax in januari op voetbaltechnisch gebied gaat doen. De 62-jarige Blind, die door de Amsterdamse club is aangesteld als technisch commissaris, kan nog niets vertellen over mogelijke aan- en verkopen.

"Het is zinloos om vragen te stellen over aan- en verkopen. Het is duidelijk dat spelers die dit seizoen voor twee clubs zijn uitgekomen, niet nog voor een derde club mogen uitkomen", zegt Blind op de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) van woensdag, geciteerd door Ajax Showtime. "Dat maakt het niet zo makkelijk om heel veel mutaties te laten plaatsvinden in de winterwindow."

Wedden

Meer odds

"Dat neemt niet weg dat we natuurlijk hebben gekeken naar waar de pijnpunten liggen op voetbalgebied", gaat Blind verder. "Dat maakt het niet makkelijk om daar eventjes in de winter op te anticiperen. We moeten dingen doen die logisch zijn en waar we écht beter van worden. Straks met Alex Kroes en Marijn Beuker gaan we dat grondig bekijken."

Als adviseur van de raad van commissarissen is Louis van Gaal mogelijke en geschikt persoon om zich in januari te bemoeien met eventuele mutaties binnen de selectie. "Ik deel voor een groot deel zijn visie", stelt Blind over de voormalig bondscoach. "Dat neemt niet weg dat ik het ook weleens met hem oneens ben en dat kan ook in deze functie. Er moeten gezonde discussies zijn, dan kom je tot een beter oordeel. Zo heb ik dat altijd gedaan."