Dramatische cijfers Antony: 'Allerslechtste aankoop in geschiedenis United'

30-12-2023 21:56
96

Antony stelde zaterdag opnieuw hevig teleur bij Manchester United. De Braziliaanse recordaankoop wordt met de grond gelijk gemaakt door de Britse media, na de 2-1 nederlaag van The Mancunians bij Nottingham Forest.

Door de absentie van de zieke Rasmus Højlund keerde Antony terug in de basis bij United. Wederom schoot de voormalige rechtsbuiten van Ajax geen deuk in een pakje boter, zo luidt het harde oordeel in Engeland. Antony ging na 54 minuten teleurgesteld naar de kant, waardoor hij 2023 afsloot met één doelpunt in 33 duels.

Dat ene doelpunt maakte Antony vorig seizoen tijdens het bezoek aan Nottingham. Erik ten Hag maakte daarna de vergelijking met Arjen Robben, maar Manchester Evening News slaat de Nederlandse manager nu om de oren met die opmerking. 'In april werd hij na het duel met Forest vergeleken met Robben, maar nu kwam hij niet eens in de buurt van een imitatie', schrijft de lokale krant over Antony, die een 3 krijgt als rapportcijfer. 'Hij had geluk dat hij na rust nog terug mocht komen, maar bleef slechts acht minuten staan.'

The Sun doet het optreden van Antony zelfs af met het cijfer 0. 'Opnieuw een hopeloze, gênante prestatie van de honderd miljoen euro kostende vleugelspeler van United, die zijn reputatie als een van de slechtste aankopen uit de clubgeschiedenis alleen maar versterkte', stelt de boulevardkrant snoeihard. 'Misschien is hij zelfs wel de allerslechtste aankoop. Hij deed gewoon helemaal niets, waarna hij kort in de tweede helft werd vervangen.'

Paul Robinson verwijt Antony een gebrek aan inzet. "Een volgende wedstrijd zonder doelpunt, assist of een ander aandeel van Antony", zei de oud-keeper bij de BBC. "Ik denk dat hij de bal nauwelijks heeft aangeraakt. Het is moeilijk, want het is niet zijn schuld dat er zo veel voor hem betaald is, maar je verwacht toch in ieder geval dat een speler het maximale geeft. Wat je niet wil is dat daar vraagtekens bij worden gezet."