'Ajax wilde Mikautadze definitief slijten aan Metz'

'Ajax wilde Mikautadze definitief slijten aan Metz'

2 januari - 16:59 Laatste update: 22:11
150

Georges Mikautadze gaat de eerste Mislintat-aankoop worden, die Ajax ook weer gaat verlaten. De Amsterdammers maakten bekend dat de spits niet mee gaat op trainingskamp omdat hij de ruimte krijgt te onderhandelen met FC Metz. De Telegraaf geeft nu een inkijkje in de verrassende onderhandelingen met de Franse club.

Volgens de ochtendkrant wilde Ajax Mikautadze eigenlijk direct weer terug verkopen aan Metz. De Franse club kon echter niet voldoen aan de transfersom van vijftien miljoen euro die de Amsterdammers voor de Georgiër vroegen. Daarom wordt Mikautadze nu verhuurd met een optie tot koop. Of die optie in de buurt komt van de zestien miljoen euro die Ajax voor de spits betaalde, is onbekend.

Voor Mikautadze en Ajax was de interesse van Metz een echte uitkomst. Volgens de FIFA-regels mag een speler maar voor maximaal twee verschillende Europese clubs spelen in één seizoen. Mikautadze speelde begin dit seizoen een klein aantal duels voor Metz, waardoor hij alleen nog maar naar de Franse club terug kan binnen Europa. Het lijkt erop dat de officiële aankondiging van de transfer een kwestie van tijd is.

Bekijk hieronder de nieuwjaarsdagspecial van #DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers!