Bizarre topper tegen Atlético wordt in extremis beslist door Girona, Blind scoort

3 januari - 23:07
86

Girona heeft in een zinderende wedstrijd de drie punten weten te pakken tegen Atlético Madrid. Ondanks een hattrick van Álvaro Morata trok Girona aan het langste eind, mede dankzij een goal van Daley Blind. In blessuretijd was het Ivan Martin die de beslissende goal maakte.

Al vroeg in de wedstrijd kwam Girona op voorsprong. Valery Fernández kapte nabij het strafschopgebied naar binnen, liep Axel Witsel voorbij, haalde uit en vond de verre hoek. Ook het antwoord van Atlético liet echter niet lang op zich wachten. Na een kwartier spelen trok Álvaro Morata de score weer gelijk. Rodrigo De Paul zocht Antoine Griezmann met een lange bal, maar de Fransman kon het speeltuig niet optimaal controleren. Hij kopte de bal door en daar stond plots Morata, die de buitenspelval wist te omzeilen. Oog in oog met de doelman bleef de spits rustig: 1-1.

Griezmann speelde Koke in, maar de Spanjaard zag de opponent in zijn rug niet. Die ging er met de bal vandoor en vond Jan Oblak nog op zijn weg, maar de doelman van de Madrilenen was kansloos op de inzet van voormalig PSV'er Sávio. Zo kwam Girona na nog geen half uur spelen op een 2-1 voorsprong, maar de ruststand was nog niet bereikt.

Uit een korte corner pompte Girona de bal het zestienmetergebied in, waar de bal nog verlengd wordt. Daley Blind stond bij de tweede paal en kon de bal binnentikken, waarmee hij zijn ploeg op een comfortabele 3-1 voorsprong bracht. De ploeg van Diego Simeone gaf zich nog niet gewonnen. Net voor rust werd Morata weggestuurd. De spits stormde op de doelman af en bleef uiterst koel, met de aansluitingstreffer als gevolg. Met die 3-2 stand werden de kleedkamers opgezocht.

Vroeg in de tweede helft was het De Paul die Morata wederom vrij voor de keeper zette, en wederom liet de spits die kans niet liggen. Met een lepe stift passeerde de Spanjaard de doelman van Girona, Paulo Gazzaniga: 3-3. Daar liet Girona het echter niet bij zitten. In de absolute slotfase was het Ivan Martin die de 4-3 verzorgde, en daarmee Girona de drie punten schonk.