'Speciale voorwaarden kunnen definitieve PSV-transfers Dest en Tillman blokkeren'

'Speciale voorwaarden kunnen definitieve PSV-transfers Dest en Tillman blokkeren'

5 januari - 18:56 Laatste update: 20:02
105

Het is nog geen uitgemaakte zaak dat Sergiño Dest en Malik Tillman ook volgend seizoen bij PSV spelen. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Volgens de krant zijn er voor PSV 'voorwaarden die een deal kunnen verhinderen'.

PSV huurt Dest en Tillman dit seizoen van respectievelijk van FC Barcelona en Bayern München. De Eindhovenaren hebben in beide huurdeals een optie tot koop bedongen en alles wijst erop dat PSV die wil gaan lichten. Toch is dat nog 'geen abc'tje', zo schrijft het ED. Het lijkt erop dat Barcelona en Bayern via clausules in de huurdeals ook nog zeggenschap hebben over de koopopties.

Zo stelt het ED dat 'aangenomen wordt' dat Bayern een gelichte optie tot koop op Tillman kan laten vervallen, mits de Duitsers een boete betalen. Eerder hintte technisch directeur Earnest Stewart al op zo'n speciale clausule in de huurovereenkomst van Tillman. Het is niet duidelijk welke voorwaarden Barcelona heeft bedongen in de Dest-deal, maar het lijkt erop dat de Catalanen ook gebruik kunnen maken van een speciale clausule als PSV de koopoptie activeert.

Mochten de voorwaarden van Bayern en Barcelona geen obstakel vormen, dan moet PSV er ook nog persoonlijk uit zien te komen met Dest en Tillman om de twee definitief in te lijven. Dat lijkt op dit moment echter geen probleem te worden.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, PSV en Feyenoord!