Cillessen blijft hopen op Oranje-oproep: De oude Jasper is hopelijk goed genoeg

Cillessen blijft hopen op Oranje-oproep: "De oude Jasper is hopelijk goed genoeg"

5 januari - 23:42 Laatste update: 6 januari - 00:08
43

Jasper Cillessen hoopt ooit nog als doelman voor het Nederlands elftal op te treden. De huidige keeper van NEC Nijmegen sprak in de zomer nog met bondscoach Ronald Koeman. 

Cillessen spreekt met De Gelderlander over zijn ambities richting Oranje. De sluitpost geeft toe dat hij op het moment niet het gewenste niveau haalt. "Ik wil dolgraag naar het EK, maar ik ben ook realistisch. Ik haal momenteel niet het niveau dat gewenst is voor Oranje. Punt. Als ik weer de oude Jasper ben, is dat hopelijk goed genoeg om mee te mogen naar Duitsland. En anders word ik supporter."

Het gesprek met Koeman zorgde bij Cillessen voor enige hoop. "Ik heb afgelopen zomer met de bondscoach gefacetimed. Hij zei: ga lekker op vakantie en je kop leegmaken. Als je komend seizoen goed keept, weten we wat we aan je hebben. We zien het wel of ik er straks bij zit. Ik heb voor nu belangrijkere dingen aan mijn hoofd. Ik prijs me gelukkig hoe ik me momenteel voel." De doelman debuteerde in juni 2013 voor Oranje en mocht 65 keer het doel van Nederland verdedigen. 

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, PSV en Feyenoord!