Antwerp wil 'onderbouwing' over sanctie Overmars: 'Marc leeft voor het voetbal'

Antwerp wil 'onderbouwing' over sanctie Overmars: 'Marc leeft voor het voetbal'

11 januari - 06:45 Laatste update: 06:50
77

Royal Antwerp FC legt zich niet neer bij de mondiale schorsing die Marc Overmars deze week opgelegd kreeg, weet het Algemeen Dagblad. De FIFA nam de schorsing van de technisch directeur, die eerst alleen in Nederland gold, over. Daardoor moet hij zijn werkzaamheden bij de Belgische club waarschijnlijk neerleggen. 

Het AD meldt dat het 'nog altijd niet duidelijk' is of Overmars zijn beroep als td van Antwerp kan blijven uitoefenen. Zowel de Belgische club als Frank Neervoort, de woordvoerder van Overmars buigt zich immers nog over de onderbouwing van de wereldvoetbalbond om de schorsing over te nemen van het ISR (Instituut Sportrechtspraak). 

Overmars werd in Nederland geschorst voor een jaar, nadat hij zich bij Ajax schuldig maakte aan grensoverschrijdend gedrag. Omdat deze sanctie alleen van toepassing was in Nederland, kon de voetbaldirecteur kort na zijn exit uit Amsterdam aan de slag in België. Nu wordt ook dat hem waarschijnlijk onmogelijk gemaakt. 

Woordvoerder Neervoort wil niet kwijt of de voormalig vleugelaanvaller tijdens het onderzoek nog doorwerkt. "We gaan eerst aan de slag met de onderbouwing. Na het bestuderen daarvan weten we meer. Hoe Overmars reageerde? Ik heb hem niet gesproken, maar Marc leeft voor het voetbal, hij is er dol op. Hij zal hier dan ook niet tevreden mee zijn."