Pröpper weer voetballer na elf maanden: 'Dat zit nog steeds in je hoofd'

Pröpper weer voetballer na elf maanden: 'Dat zit nog steeds in je hoofd'

14 januari - 18:40 Laatste update: 19:14
34

Davy Pröpper mocht zondag na elf maanden blessureleed weer Eredivisie-minuten maken voor hekkensluiter Vitesse. De middenvelder hoopt binnenkort weer hele wedstrijden te mogen spelen en weet zeker dat het dit seizoen goedkomt met de Arnhemmers. 

Pröpper raakte bijna een jaar geleden zwaar geblesseerd aan zijn knie en mocht zondag eindelijk weer in de Eredivisie spelen. "Revalideren... gewoon gaan. Ik heb die knop omgezet om weer te beginnen. Dan raak je geblesseerd, dat zit nog steeds in je hoofd. Ik wist zeker dat het weer goed zou komen. Er zat altijd een stijgende lijn. Soms gaat het wel even iets minder, maar ik kon er wel goed mee omgaan", meent de speler tegenover ESPN.

De middenvelder kan nog niet zeggen wanneer hij weer volledig fit is. "Je bent klaar om te spelen, maar hoeveel minuten? Zeg het maar. Ik heb nog geen vaste tijd die ik kan spelen."

Wel heeft Pröpper het volste vertrouwen in lijfsbehoud van Vitesse. De Arnhemmers pakten zondag een punt tegen FC Utrecht. "Gaat het goedkomen met Vitesse? Zeker. Het is lastig te zeggen wanneer ik weer hele wedstrijden ga spelen, dat gaan we stapje voor stapje bekijken. Dat we erin blijven doet er zeker toe. Wat er daarna gebeurt met mezelf, dat zien we wel."