Te Kloese deelt ambitieus Feyenoord-plan: 'De huidige situatie is niet ideaal'

Te Kloese deelt ambitieus Feyenoord-plan: 'De huidige situatie is niet ideaal'

16 januari - 20:01
28

Feyenoord-directeur Dennis te Kloese heeft het voornemen uitgesproken om De Kuip te willen kopen, zo vertelt hij in gesprek met de NOS. Binnen de Rotterdamse club wordt de ambitie gekoesterd om de overname dit jaar voor elkaar te krijgen. Dit werd bekend op de Nieuwjaarsreceptie van de club.

Volgens Te Kloese is het alles behalve eenvoudig voor Feyenoord om De Kuip over te nemen. "Er zitten zo veel fiscale en belastingtechnische consequenties aan vast", begint hij. "Het is een goed voornemen, maar makkelijker gezegd dan gedaan." Op dit moment beheert Stadion Feijenoord, dat in principe los staat van de club Feyenoord, De Kuip. "Zij zijn de verhuurder en wij de huurder."

Te Kloese is tevreden over de samenwerking, maar vindt ook dat het ideale plaatje voor Feyenoord er anders uitziet. "We hebben een uitstekende werkrelatie met elkaar en we werken professioneel samen. We hebben de hele dag met elkaar te maken en er is veel overleg, maar de huidige situatie is niet ideaal", besluit Te Kloese.

Eind december meldde RTV Rijnmond overigens dat er 'grote spanningen' bestaan tussen Feyenoord en De Kuip. De club en het stadion wisten een rechtszaak slechts ternauwernood af te wenden.