PEC versterkt zich met international dankzij goede relaties met City Group

PEC versterkt zich met international dankzij goede relaties met City Group

27 januari - 16:54 Laatste update: 28 januari - 09:42
13

PEC Zwolle heeft zich versterkt met Filip Krastev. De 22-jarige middenvelder komt voor het restant van het Eredivisieseizoen over van het Belgische Lommel SK, onderdeel van de City Football Group. Het Bulgaarse talent moet in Zwolle het gat op het middenveld opvullen dat is ontstaan na de blessures van Ryan Thomas en Zico Buurmeester. Krastev speelde eerder al in Nederland bij SC Cambuur, maar kon daar geen potten breken. 

Technisch manager van PEC Mark Coonen, beschrijft Krastev als allround middenvelder. "Hij kan namelijk zowel links als centraal op het middenveld uit de voeten en is daarnaast in aanvallende en verdedigende zin inzetbaar", begint Coonen. "Een extra pluspunt is dat Filip altijd een voorwaartse oplossing wil zoeken en niet vies is van meters maken. Ik ben dan ook blij dat we erin geslaagd zijn om - door onze goede relaties met de City Football Group - deze dynamische speler aan de selectie toe te voegen."

Afgelopen half jaar speelde Krastev op huurbasis voor het Amerikaanse Los Angeles FC. Daar kwam hij in tien wedstrijden één keer tot scoren. In 2020 pikte de City Group hem op bij het Bulgaarse Slavia Sofia voor ruim twee miljoen euro. Zijn echte doorbraak beleefde hij afgelopen seizoen bij Levski Sofia. Daar was hij in 34 competitiewedstrijden goed voor acht doelpunten en vijf assists. Krastev heeft ondanks zijn leeftijd al flink wat ervaring op grote voetbalpodia. Hij speelde al enkele wedstrijden in de Europa League en in de Conference League. Bovendien is hij sinds 2020 international van Bulgarije. 

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!