Slot ontkent concrete Feyenoord-interesse niet: 'Kan uit het niets scoren'

Slot ontkent concrete Feyenoord-interesse niet: 'Kan uit het niets scoren'

28 januari - 17:31
90

Arne Slot draait er niet omheen: Feyenoord zit achter Luciano Rodríguez aan. De twintigjarige Uruguayaan van Liverpool FC Montevideo moet deze winter de overstap maken naar de regerend landskampioen.

Rodríguez is absoluut geen onbekende naam voor Slot. "Het is een rechtsbuiten, die ook als spits uit de voeten kan", laat de trainer desgevraagd weten voor de camera van ESPN. Feyenoord-directeur Dennis te Kloese heeft de interesse ook bevestigd aan verslagger Hans Kraay jr. "Rodríguez heeft ook een geweldige trap voor standaardsituaties, en kan uit het niets een goal maken."

Slot is op zoek naar een verschilmaker in de aanval, die makkelijk doelpunten maakt. Rodríguez zou in het pulletje kunnen vallen. "Ik heb twee maanden geleden aangegeven welke types we nodig hebben om de volgende stap te zetten met Feyenoord. Dan is het aan Dennis (te Kloese, red.) en de scouting om de juiste man te vinden", aldus Slot. "Iedereen weet waar ik naar op zoek ben. Dat is ook de analyse van vandaag (0-0 tegen FC Twente, red)."

Feyenoord concurreert in de jacht op de handtekening van Rodríguez in elk geval met Benfica en River Plate. Volgens 1908 hebben de Rotterdammers een openingsbod van meer dan vijf miljoen euro uitgebracht. Liverpool Montevideo denkt aan een veelvoud van dat bedrag en een doorverkoop van naar verluidt dertig procent. Rodríguez ligt nog tot medio 2027 vast in Uruguay.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!