PEC Zwolle is pissig en neemt drastische beslissing: 'Volstrekt onacceptabel'

PEC Zwolle is pissig en neemt drastische beslissing: 'Volstrekt onacceptabel'

29 januari - 19:11 Laatste update: 21:21
52

PEC Zwolle neemt op zondag 11 februari geen supporters mee naar de IJsselderby. Het uitvak in De Adelaarshorst blijft tijdens het duel met Go Ahead Eagles leeg, kondigt de club in een statement af.

De lokale driehoek van Deventer besloot dat PEC maximaal 200 fans mocht meenemen. Normaal biedt het uitvak van Go Ahead plaats aan 400 man. De Gemeente Deventer, Go Ahead en de politie hebben in samenspraak besloten dat aantal te halveren, tot ongenoegen van PEC. 'Het moge duidelijk zijn dat dit voor ons vanwege vele redenen volstrekt onacceptabel is', klinkt het op de clubkanalen.

PEC wijst onder meer naar de gemaakte afspraken, die aan het begin van het seizoen met Go Ahead zijn gemaakt. 'Met als uitgangspunt om met een schone lei te beginnen en een derby met volle thuistribunes en maximale bezetting in het uitvak. Zo kon Go Ahead Eagles tijdens de eerste IJsselderby dit seizoen over een vol uitvak beschikken, waar we als club ook alles voor in het werk hebben gesteld.'

'Als club en supporters hebben we een eenduidig standpunt. Wij willen enkel met een vol uitvak van 400 supporters aanwezig zijn bij de IJsselderby.' In overleg met de supportersgroep en Zwolsch Supporters Collectief heeft PEC besloten dat het uitvak leeg blijft.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!