Verweij legt situatie rond Akpom en Tagliafico bij Ajax uit: 'Was nooit serieus'

Verweij legt situatie rond Akpom en Tagliafico bij Ajax uit: 'Was nooit serieus'

2 februari - 18:34
11

Ajax-clubwatcher van De Telegraaf Mike Verweij spreekt van een rustige Deadline Day bij Ajax. Over de Amsterdammers kwamen er nog verschillende verhalen naar buiten, maar het enige serieuze was eigenlijk de interesse van Nottingham Forest in Chuba Akpom. Verhalen over serieuze gesprekken met Nicolas Tagliafico blijken niet waar.

"Het is gisteren al met al heel rustig geweest", vertelt Verweij in Kick-Off de Podcast van De Telegraaf. "Ajax heeft wel bij Nicolas Tagliafico geïnformeerd, maar het bleek al snel dat die veel te duur was. Zijn salaris was veel te hoog en hij heeft gewoon nog een contract bij Olympique Lyon. Ajax moest al elk dubbeltje omdraaien om Julian Rijkhoff te kunnen halen, dus dat met Tagliafico is eigenlijk nooit echt serieus geweest."

Trainer John van 't Schip zei nog wel dat hij er een speler bij wilde, maar volgens Verweij werd de coach al snel teruggefloten. "Het aparte was dat Van 't Schip inderdaad riep dat er zeker nog iets bij moest komen qua spelers. Anders zou Ajax in dezelfde fouten vervallen als die eerder gemaakt zijn. Van 't Schip kreeg toen een dag later al te horen dat er helemaal niemand meer bij kon komen financieel gezien."

Akpom
Ook vertelt Verweij over de geklapte transfer van Akpom. "Ajax kreeg uit het niets een bod van veertien miljoen euro op Akpom. Dat zou pas afgetikt worden als de koopoptie deze zomer gelicht zou worden. Nottingham Forest moest die koopoptie lichten als Akpom tot aan de zomer minimaal twaalf wedstrijden voor de Engelsen zou spelen. Dat vond Ajax al veel te veel. De Amsterdammers deden een tegenbod van zeventien miljoen euro en zes wedstrijden die hij zou spelen. Ongeacht of Nottingham Forest zou degraderen."

Het mogelijke degraderen van Nottingham Forest bleek misschien wel de allergrootste spelbreker. "Als die club zou degraderen, betekende dit dat ze Akpom helemaal niet meer konden kopen. Nottingham Forest heeft toen nog een tegenbod gedaan, maar ook daar is Ajax niet mee akkoord gegaan. Toen was het daarna wel klaar."