Van der Meijde: 'Lang heeft heel zijn hamstring afgescheurd, einde seizoen'

Van der Meijde: 'Lang heeft heel zijn hamstring afgescheurd, einde seizoen'

7 februari - 12:23 Laatste update: 12:48
65

Volgens Andy van der Meijde heeft Noa Lang 'waarschijnlijk heel zijn hamstring afgescheurd'. Die bewering doet hij in een aflevering van Bij Andy in de Auto met Excelsior-aanvaller Couhaib Driouech van Excelsior. 

De aflevering werd opgenomen vóór het sluiten van de winterse transfermarkt, in de dagen dat Driouech door zowel Feyenoord als PSV begeerd werd. Logischerwijs kwam ook de blessure van Lang ter sprake. "Ik weet dat Yorbe Vertessen weg wil (inmiddels getekend bij Union Berlin, red.) en dat Lang gewoon helemaal klaar is dit seizoen. Die heeft waarschijnlijk heel zijn hamstring afgescheurd", opent Van der Meijde. "Het is niet alsof hij binnen twee of drie weken weer terug is."

"Oh, dat weet ik niet. Dat is verrot voor hem", antwoordt Driouech, waarna Van der Meijde het woord weer neemt. "Maar voor jou is het goed. De een zijn dood is de ander zijn brood. Zo is het nu eenmaal. PSV moet door, ze moeten buitenspelers hebben." Uiteindelijk vond de transfer van Driouech naar PSV of Feyenoord geen doorgang.

Een onderbouwing biedt Van der Meijde niet voor zijn uitspraak over de blessure van Lang, die volgens het Eindhovens Dagblad 'een hele tijd' afwezig is. PSV weigert voorlopig een tijdsbestek op de terugkeer van Lang te plakken.