'Nieuwe job voor Tomasson: voormalig Feyenoord-spits wordt per direct bondscoach'

'Nieuwe job voor Tomasson: voormalig Feyenoord-spits wordt per direct bondscoach'

9 februari - 11:50 Laatste update: 11:50
20

John Dahl Tomasson wordt de nieuwe bondscoach van Zweden. Dat weten Zweedse media en ook Sky Sports vrijdag te melden. De voormalig Feyenoord-spits stopt zodoende als manager van Blackburn Rovers, waar hij wordt opgevolgd door John Eustace. 

Waar het Blackburn van Tomasson vorig seizoen nog op een verdienstelijke zevende plek eindigde, gaat het dit jaar een stuk minder onder zijn leiding. The Riversiders staan achttiende. Tomasson vertrekt naar verluidt vrijdag nog bij de club, alvorens hij afreist naar Zweden. 

Daar zal de 47-jarige Deen, die verdeeld over twee periodes in totaal zeven jaar lang Feyenoord-spits was, een contract tekenen bij het nationale elftal van Zweden. Tomasson treedt daarmee in de voetsporen van Janne Andersson. Hij stopte eind vorig jaar als bondscoach, nadat hij zich met het Scandinavische land niet wist te plaatsen voor het komende EK in Duitsland. 

Tomasson was al eens eerder werkzaam in Zweden. De trainer, die in het verleden ook nog even aan Heerenveen werd gelinkt, werkte tussen 2020 en 2021 al voor Malmö FF.