Opvallend gerucht uit Spanje: De Jong en Barça stevenen af op afscheid

Opvallend gerucht uit Spanje: De Jong en Barça stevenen af op afscheid

9 februari - 15:43
133

De kans bestaat dat de wegen van FC Barcelona en Frenkie de Jong na dit seizoen scheiden. Sterker nog: een vertrek van de Oranje-international is 'waarschijnlijker dan ooit' sinds zijn komst in 2019, meldt het doorgaans betrouwbare Relevo.

In de zomer van 2022 was een exit van De Jong ook al aan de orde, toen Manchester United hem voor honderd miljoen euro wilde inlijven. Waar de 26-jarige middenvelder destijds stellig was en koste wat kost wilde blijven, zou hij inmiddels anders naar zijn situatie bij Barça kijken. De situatie is nu zelfs 'compleet anders', klinkt het. De Jong is naar verluidt teleurgesteld over de huidige situatie in Catalonië.

Wedden

Meer odds

De Jong baalt dat de verwachtingen waarmee hij naar Barcelona werd gelokt niet waargemaakt worden. De economische crisis gecombineerd met de sportieve wisselvalligheden hebben ertoe geleid dat Barça sinds de komst van de Nederlander geen rol van betekenis heeft gespeeld in de Champions League, een prijs die De Jong graag wil winnen. 

Waar De Jong twijfelt over zijn toekomst, twijfelt Barça naar verluidt ook. De club beseft dat er belangrijke spelers verkocht moeten worden om financieel weer gezond te worden. Volgens Relevo is De Jong 'de favoriet' om in de zomer te vertrekken. Dit seizoen is De Jong de absolute grootverdiener bij de club. 

In totaal speelde De Jong tot op heden 205 officiële wedstrijden voor Barcelona. In Catalonië won hij eenmaal het landskampioenschap, één keer de Copa del Rey en één keer de Spaanse Supercup.