Aderlating Real Madrid: sterspeler Bellingham voorlopig niet inzetbaar

Aderlating Real Madrid: sterspeler Bellingham voorlopig niet inzetbaar

11 februari - 12:55 Laatste update: 14:23
8

Real Madrid maakt bekend dat Jude Bellingham een blessure heeft overgehouden aan de topper tegen Girona in La Liga. De twintigjarige middenvelder heeft zijn enkel ernstig verzwikt, zo meldt de Koninklijke in een kort statement.

Het lijkt daardoor uitgesloten dat Bellingham dinsdagavond in actie komt tegen RB Leipzig in de achtste finale van de Champions League. Het gemis van de Engelse ster is een flinke aderlating voor Real Madrid. Hij scoorde zaterdag nog twee keer tegen Girona en staat al op twintig goals en acht assists in 29 officiële duels. 

Wedden

Meer odds

Trainer Carlo Ancelotti stak na afloop van het duel met Girona de loftrompet over Bellingham. "Zijn manier van spelen doet me denken aan Zidane, vanwege zijn uitzonderlijke kwaliteiten aan de bal. Zidane was technisch misschien iets beter, maar Bellingham combineert zijn techniek met diepgang. Er zijn maar weinig spelers ter wereld die zo'n loopactie maken als hij deed bij zijn eerste doelpunt."

Hoewel Real Madrid niets bekendmaakt over de duur van het herstel, melden Spaanse media dat Bellingham zeker twee weken aan de kant staat. De aanvallende middenvelder moest zich zaterdag na een klein uur laten vervangen.