Feyenoord op rapport: dikke voldoendes, maar één dissonant tegen Roma

Feyenoord op rapport: dikke voldoendes, maar één dissonant tegen Roma

15 februari - 20:48
122
Author profile picture

Teun Buis

Feyenoord bleef donderdag steken op een 1-1 gelijkspel tegen AS Roma, maar met dat resultaat kunnen de gehavende Rotterdammers vermoedelijk wel leven. VoetbalPrimeur deelt rapportcijfers uit aan de ploeg van Arne Slot.

Timon Wellenreuther – 7,5: Na tien minuten hield hij Pellegrini al zeer knap van scoren af. Ook in het vervolg was Wellenreuther een paar keer uitstekend bij de les. IJzersterk gekeept.

Bart Nieuwkoop – 6: Geen opvallende wedstrijd van Nieuwkoop. Soms kreeg Roma wel iets te veel ruimte aan zijn kant. Dat bleek ook bij de assist van Spinazzola, al was Lingr daar met name verantwoordelijk voor.

Thomas Beelen – 8: Zijn opdracht om Lukaku af te stoppen werd al snel wat moeilijker door een gele kaart, maar daar liet Beelen zich niet door afschrikken. De vervanger van Gernot Trauner greep een paar keer adequaat in en hield de Belg onder de duim. Knap.

David Hancko – 7: Het was gewoon weer een prima pot van Hancko, die al meermaals heeft bewezen dat hij op dit niveau prima meekan. Een minpuntje was het verloren duel met Lukaku bij de gelijkmaker. Daar liet de Slowaak zich aftroeven.

Quilindschy Hartman – 7: Hartman bekroonde een sterk optreden met een perfecte voorzet op Paixão. De afstemming met Zerrouki was niet altijd helemaal goed, waardoor Dybala een paar keer vrij kwam in zijn rug.

Ramiz Zerrouki – 6: Zerrouki moest even een tandje bijschakelen. Uiteindelijk speelde de Algerijnse international redelijk mee, zonder echt op te vallen. Europees liet Zerrouki zich al een paar keer gelden, maar daar was tegen Roma geen sprake van.

Mats Wieffer – 7,5: Een paar keer wat slordig, maar toch vooral ook weer erg belangrijk als aanjager op het middenveld. Wieffer leidde onder meer een grote kans van Paixão na een snelle verovering en had een goede actie voor een schot van Gimenez.

Calvin Stengs – 6: Stengs begon nog enthousiast en bemoeide zich veelvuldig met het aanvalsspel. Naarmate het duel vorderde was de spelmaker steeds vaker onzichtbaar.

Yankuba Minteh – 6: In aanvallend opzicht was de inbreng van Minteh gering, maar zijn gemis deed zich na zijn wissel wel voelen. Lingr liep minder trouw mee met Spinazzola en dat resulteerde in de 1-1.

Ayase Ueda – 5: De vervanger van Santiago Gimenez was zeer ongelukkig, die paar keer dat hij überhaupt in het stuk voorkwam. Niet voor niets werd hij na een uur vervangen door de Mexicaan.

Igor Paixão – 7,5: Met afstand de meest dreigende aanvaller van Feyenoord. Paixão was met een rollertje al dicht bij de openingstreffer, voordat het kort voor rust alsnog raak was met het hoofd.

Invallers
Ondrej Lingr – 5,5: Geen gelukkige invalbeurt voor Lingr, die als gelegenheidsrechtsbuiten al snel Spinazzola kwijt was. Slot zette het daarna snel om, zodat de Tsjech op het middenveld kwam te staan.

Santiago Gimenez – 6,5: Gimenez werd net als Ueda weinig in stelling gebracht, maar kreeg één schotkans op aangeven van Wieffer. Het was één van zijn weinige wapenfeiten.

Luka Ivanusec – x: Speelde te kort voor een beoordeling
Givairo Read – x: Speelde te kort voor een beoordeling
Antoni Milambo – x: Speelde te kort voor een beoordeling

Trainer
Arne Slot – 6,5: De trainer van Feyenoord kampte met enkele belangrijke afwezigen, maar zijn ploeg was in De Kuip gelijkwaardig aan AS Roma. De Rotterdammers staan voor een flink karwei in Stadio Olimpico, maar zullen hopen dat spelers als Geertruida, Timber en Gimenez dan kunnen starten.