Kieft pikt tweetal eruit bij 'welwillend' Ajax: 'Lopen elkaar soms in de weg'

Kieft pikt tweetal eruit bij 'welwillend' Ajax: 'Lopen elkaar soms in de weg'

15 februari - 22:07
33

Dick Advocaat en Wim Kieft snappen niet dat Ajax in de huidige speelstijl blijft spelen. Volgens de analisten is de wil om te winnen wel te zien bij de Amsterdammers, maar door de huidige speelstijl worden de ruimtes te groot. Ook het koppeltje Brian Brobbey en Chuba Akpom komt volgens Kieft nog niet uit de verf.

"De wil is er wel, maar druk zetten wordt niet goed uitgevoerd", constateert Advocaat bij Veronica in de rust van Ajax - Bodø/Glimt. "Kenneth Taylor loopt niet goed mee en ik begrijp ook niet waarom die keeper dicht gezet wordt. Dan kom je man te kort. Die goal was ook heel gek. Ik snap best dat je je eigen spel wilt spelen, maar het is een internationale wedstrijd dus je wilt resultaat hebben."

Wedden

Meer odds

Ook Kieft zou niet in deze speelstijl blijven acteren. De analist ziet dat Ajax tussen de linies heel kwetsbaar is. "Ze worden een beetje uit elkaar gespeeld. De afstanden zijn enorm groot bij Ajax. Het is allemaal leuk en aardig dat je je eigen spel wilt spelen en dat dat je visitekaartje is, maar je moet ook winnen."

Kieft ziet ook het koppeltje Brobbey en Akpom nog niet opbloeien. De analist vindt dat de twee elkaar soms in de weg lopen. "We weten wat Akpom kan en we weten wat hij niet kan. Het is niet echt een ideale combinatie, want Akpom loopt soms ook de gaten voor Brobbey dicht. Akpom wil altijd aan die bal komen en schieten. Alleen ligt het zeker niet aan hem, maar die grote ruimtes."