Ten Hag vindt weg naar boven: Manchester United zegeviert dankzij Højlund

18 februari - 19:24 Laatste update: 19:25
32

Manchester United heeft zondagavond goede zaken gedaan in de Premier League. Door een 1-2 overwinning bij promovendus Luton Town hebben Erik ten Hag en co. de achterstand op nummer Tottenham Hotspur gehalveerd.

De grote man op het karakteristieke Kenilworth Road was Rasmus Højlund. Binnen zeven minuten scoorde de Deense spits twee keer voor United, dat daardoor op rozen zat. Toch bleef het billenknijpen tot het eind, omdat Luton na de snelle aansluitingstreffer van Carlton Morris nog maar één goal nodig had voor een punt. Een Luton-comeback bleef Ten Hag echter bespaard.

Dat het tot de laatste minuut spannend bleef, heeftManchester United vooral aan zichzelf te wijten. In de tweede helft zag Ten Hag hoe zijn spelers de ene na de andere droomkans misten. Bruno Fernandes maakte het wel heel bont, maar ook Alejandro Garnacho had moeten scoren, evenals Højlund. In de slotfase werd de matchwinner afgelost door Nordin Amrabat. In de slotminuut raakte Ross Barkley (Luton) nog de lat.

Door de overwinning bedraagt de achterstand van nummer zes Manchester United op nummer vijf Tottenham Hotspur nog drie punten. Aston Villa, dat als nummer vier op een Champions League-plaats staat, heeft vijf punten meer dan United. De laatste vier Premier League-duels werden gewonnen door The Mancunians.