Van der Gijp noemt opvallende naam bij Ajax: 'Maak hem trainer, doe niet moeilijk'

Van der Gijp noemt opvallende naam bij Ajax: 'Maak hem trainer, doe niet moeilijk'

19 februari - 20:22 Laatste update: 21:57
115

René van der Gijp heeft een opvallende naam in gedachten als nieuwe trainer van Ajax. Ron Jans zou in zijn ogen de geschikte man zijn om de Amsterdammers terug naar de top te leiden, zo spreekt hij uit in de podcast KieftJansenEgmondGijp.

Van der Gijp stelt dat het zo maar eens vijf jaar zou kunnen duren voordat Ajax weer om de prijzen kan spelen in de Eredivisie, nadat de club 'naar de kloten geholpen' is. Ron Jans zou volgens de voormalig speler van onder meer Sparta Rotterdam en PSV de aangewezen man zijn om Ajax in dit traject te leiden.

"Je hebt dus een type trainer nodig... Als je iedereen op de goede plek zet en je geeft iedereen bij Ajax dadelijk duidelijke boodschappen mee, dan kan je een prima seizoen spelen. Maak hem trainer, doe niet moeilijk, doe niet gek", vervolgt Van der Gijp. Met FC Utrecht is Jans momenteel aan een indrukwekkende opmars bezig, nadat hij instapte toen de ploeg uit de Domstad zich in de degradatiezone begaf.

"Hij heeft daar de staf gewoon gelaten zoals die was. Hij heeft niemand meegenomen, alleen zichzelf. Wat hij bij PEC Zwolle flikte, wat hij bij Twente flikte en nu bij Utrecht flikt... Het is heel simpel, iedereen op de goede plek zetten en een duidelijke boodschap meegeven, zodat de Sutalo's van deze wereld goed tot hun recht komen. Hij gaat werken bij een elftal dat niet beter is dan Twente", concludeert Van der Gijp.