Birmingham blikt vooruit op treffen met Ajax: vijf spelers doen belletje rinkelen

Birmingham blikt vooruit op treffen met Ajax: vijf spelers doen belletje rinkelen

24 februari - 09:26
47

Ajax werd tijdens de Conference League-loting gekoppeld aan het extreem taaie Aston Villa. Voor beide partijen geen geweldige loting en dus blikt de media in Engeland alvast vooruit op het onderonsje. Vijf Ajacieden worden daarbij specifiek uitgelicht.

"Er zijn een paar Ajax-spelers waarvan Villa-fans op de hoogte zullen zijn. Bijvoorbeeld Jordan Henderson, die jaren in de Premier League voetbalde en nu zijn carrière weer op de rails wil krijgen bij Ajax na een controversiële periode van zes maanden in Saoedi-Arabië", kopt de Birmingham Mail.

De Engelsman is volgens het Britse medium niet de enige Ajacied die een belletje doet rinkelen bij het Aston Villa-publiek. Borna Sosa kwam afgelopen zomer over van VfB Stuttgart voor een bedrag van acht tot tien miljoen euro. Echter, zou hij een paar jaar geleden een transferdoelwit van Villa zijn geweest.

Ook Berghuis, Akpom en Bergwijn zijn bekend in Birmingham. De aanvallers speelden allemaal in Engeland. De één wist alleen meer te overtuigen dan de ander, stelt de krant. "Berghuis kwam in 2015 bij Watford, maar stelde teleur. Bergwijn had ook moeite om indruk te maken bij Tottenham Hotspur, terwijl Chuba Akpom in de zomer over kwam van Middlesbrough." Laatsgenoemde speelde in Engeland ook voor, onder andere Arsenal en Brighton.