Cillessen heeft helder doel: 'Mooi als ik die aan mijn erelijst mag toevoegen'

Cillessen heeft helder doel: 'Mooi als ik die aan mijn erelijst mag toevoegen'

27 februari - 13:43 Laatste update: 14:07
60

Jasper Cillessen wil met NEC stunten en de KNVB Beker winnen. De 34-jarige doelman won de KNVB Beker nog nooit en is erop gebrand daar dit jaar verandering in te brengen.

"Het zou heel mooi zijn als ik de beker ook aan mijn erelijst mag toevoegen. De bekerfinale is op 21 april en op 23 april word ik 35 jaar. Ik zou mezelf een heel mooi verjaardagscadeau kunnen geven. De enige ervaring die ik in Nederland heb met de bekerfinale, is de beruchte 1-5 nederlaag met Ajax tegen PEC Zwolle. Maar toen zat ik op de bank en stond Kenneth Vermeer onder de lat", zegt Cillessen tegen De Telegraaf.

"In Spanje heb ik er twee gewonnen en twee verloren. Met FC Barcelona heb ik tweemaal de beker gewonnen en één bekerfinale verloren. En ook met Valencia heb ik de bekerfinale verloren, maar toen zat ik op de bank", gaat Cillessen verder. De minste wedstrijden waren dat niet. "Mijn eerste bekerfinale was de laatste officiële wedstrijd in Vicente Calderon. En mijn tweede bekerfinale was het afscheid van Andres Iniesta."

Dinsdagavond gaat NEC op bezoek bij SC Cambuur in de halve finale van de KNVB Beker. "We zijn lekker bezig. Die lijn willen we doortrekken", stelt de doelman. "Het uiteindelijke doel in de competitie is om straks in de play-offs iets moois neer te zetten en Europees voetbal te halen. De beker is de snelste weg naar Europa. Cambuur is zeker geen gemakkelijke horde, maar ik heb er vertrouwen in dat we die wel kunnen nemen."

Cillessen staat dinsdag onder de lat bij NEC. Robin Roefs was de bekerkeeper, maar trainer Rogier Meijer kiest wegens het belang van de wedstrijd toch voor Cillessen.