Ajax zwaait clubicoon met tegenzin uit: 'Ontzettend jammer dat hij ons verlaat'

Ajax zwaait clubicoon met tegenzin uit: 'Ontzettend jammer dat hij ons verlaat'

27 februari - 18:11
123

Simon Tahamata gaat Ajax verlaten. Dat maken de Amsterdammers bekend. De oud-aanvaller was actief in de jeugdopleiding van Ajax, maar gaat in Berlijn werken in zijn zelf opgezette voetbalacademie.

Tahamata, die actief was in de jeugd van Ajax en speelde ruim 149 wedstrijden voor de hoofdstedelingen. Op De Toekomst is de voormalig Oranje-intrernational nu bezig aan zijn tweede periode als jeugdtrainer, maar daar komt snel verandering in. Per 1 maart vertrekt Tahamata namelijk uit Amsterdam, zo maakt Ajax bekend.

In Berlijn gaat Tahamata aan de slag als jeugdtrainer in een voetbalacademie die hij zelf heeft opgezet. "Ik kwam hier op mijn vijftiende binnen en het is mijn thuis. Ik heb mijn hart en ziel in de club gestopt", reageert hij in gesprek met de clubkanalen. "Het is geweldig om de jongens te hebben zien groeien, niet alleen in hun spel, maar ook in de ontwikkeling."

"In Berlijn ga ik een voetbalacademie oprichten, zodat ook daar jonge spelers hun droom om profvoetballer te worden, kunnen laten uitkomen. We gaan hetzelfde doen als wat ik hier doe, dat is precies mijn ding. Ik ga alles missen, maar gelukkig blijf ik natuurlijk wel voor Lucky Ajax voetballen. De verbondenheid met de club blijft dus", besluit Tahamata.

Directeur voetbal Marijn Beuker betreurt het vertrek van Tahamata. "Simon is een icoon binnen de club die heel veel voor ons heeft betekend en het is ontzettend jammer dat hij ons verlaat. Maar we hebben alle begrip voor de unieke kans die hij in Berlijn aangrijpt en wensen hem daar het allerbeste toe. En natuurlijk zal de deur bij Ajax altijd voor Simon openstaan", zegt Beuker.