Emotioneel afscheid bij Ajax: 'Niet verwacht, hier kun je alleen van dromen'

Emotioneel afscheid bij Ajax: 'Niet verwacht, hier kun je alleen van dromen'

27 februari - 19:56
18

Simon Tahamata is onder de indruk van zijn afscheid bij Ajax. De voormalig aanvaller stopt als jeugdtrainer in Amsterdam en dat maakt hem emotioneel.

Dinsdag werd bekend dat Tahamata per 1 maart vertrekt bij Ajax, om aan de slag te gaan als jeugdtrainer in zijn eigen voetbalacademie. Op De Toekomst verzamelen verschillende jeugdtrainers en -spelers zich om afscheid te nemen van de voormalig Oranje-international. "Dit had ik niet verwacht", reageert hij in gesprek met de clubkanalen. "Hier kun je alleen maar van dromen. Ik hoor dan: je hebt het verdiend... Het was heel mooi."

Op de beelden van Ajax is te zien dat de jeugdspelers in figuurlijke zin weglopen met Tahamata. "Enerzijds komen er tranen omhoog, maar aan de andere kant heb ik een hele andere band met die kinderen", zegt hij. "Ik hoef ze niet op te stellen, ze kunnen altijd bij mij terecht. Ik heb met iedere speler onder de achttien jaar contact. Ze moeten hun ei kwijt kunnen bij iemand."

Uiteindelijk krijgt Tahamata de vraag wat hij het meest zal missen bij Ajax. "Alles: de club, de mensen... Je vraagt wat ik het meeste ga missen, maar dan krijg ik dit weer", zegt de oud-voetballer van Ajax, terwijl hij volschiet. "Dit ga ik missen."