AZ geeft zege op Ajax geen passend vervolg: puntendeling in Rotterdam

AZ geeft zege op Ajax geen passend vervolg: puntendeling in Rotterdam

2 maart - 22:55
96

AZ heeft averij opgelopen op Het Kasteel. Een doelpunt van Yukinari Sugawara leek lange tijd genoeg te zijn voor een Alkmaarse zege, in de slotfase kwam Sparta Rotterdam langszij: 1-1.

Het duurde even, maar AZ is onder trainer Maarten Martens de juiste weg ingeslagen. Vorige week werd Ajax verslagen (2-0) en die overwinning moest een passend gevolg krijgen op Het Kasteel. De wedstrijd in Rotterdam zal geen prominente plek in de geschiedenisboeken van de Eredivisie krijgen. In de openingsfase konden er over en weer geen kansen genoteerd worden.

De eerste de beste kans was direct raak. Met een droge knal verschalkte Sugawara Sparta-doelman Nick Olij. De Japanner kreeg de bal van Sven Mijnans, die vorig jaar nog in het shirt van Sparta speelde. Pas in minuut 59 kregen AZ en Sparta het publiek weer op de banken. Een kopbal van Vangelis Pavlidis werd op grandioze wijze gekeerd door Olij.

Een slotoffensief van Sparta kwam er. Vlak nadat Tobias Lauritsen al dicht bij de gelijkmaker was, kopte Arno Verschueren na een afgemeten voorzet raak. De Belg tekende voor zijn vijfde van het seizoen en liet Sparta geloven in een zege. Zover zou het niet komen. De punten worden gedeeld en daar hebben beide ploegen niet veel aan.

AZ raakt door de remise verder achterop bij nummer drie FC Twente, terwijl de voorsprong op nummer vijf Go Ahead Eagles met zes punten nog ruim is. Sparta blijft op plek negen staan.