Slot zet PSV-uitblinker in het zonnetje: 'Dit was pure individuele kwaliteit'

Slot zet PSV-uitblinker in het zonnetje: 'Dit was pure individuele kwaliteit'

3 maart - 19:03 Laatste update: 19:33
10

Arne Slot heeft met een knipoog een link gelegd met de ophef die deze week ontstond bij Ajax. De trainer van Feyenoord kondigt aan dat zijn spelers komende week drie dagen vrij krijgen, terwijl daar in Amsterdam nog veel om te doen was. Ook is Slot lovend over Malik Tillman.

Feyenoord kwam zondag in Eindhoven niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen PSV. Slot zag PSV-middenvelder Tillman al vroeg een fraaie treffer maken."Het was een geweldige individuele actie", zegt de Feyenoord-coach na afloop bij ESPN. "We hadden natuurlijk liever niet dat Tillman in de één-tegen-één met Hancko uitkwam, maar die kwaliteiten heeft PSV."

Wedden

Meer odds

"Dan is het heel vervelend dat die bal meteen binnenvalt, ook omdat Tillman tegen Dortmund een soortgelijke kans miste. Wij kijken natuurlijk ook naar hoe we hadden willen verdedigen. Maar dit was pure individuele kwaliteit van een speler die vandaag ook niet onaardig speelde", zegt Slot, die Geertruida in de tweede helft nog een grote kans zak missen. "Ik denk dat wanneer je ze achterelkaar zet, je één op één dezelfde kans ziet als die van Tillman. Deze kreeg Lutsharel ook al in De Kuip tegen PSV. Maar dat is misschien het verschil tussen een verdediger en een middenvelder bij zo'n kans, alhoewel Geertruida wel een doelpuntenmaker is."

Vervolgens wordt Slot gevraagd naar de rustige week die Feyenoord tegemoet gaat. Doordat de Rotterdammers uitgeschakeld zijn in de Europa League, komen ze zondag tegen Heracles pas weer in actie. "De jongens krijgen drie dagen vrij, dus daar kan door de media ook weer wat van gevonden worden", doelt Slot lachend op de situatie bij Ajax. Daar onstond er ophef nadat John van 't Schip ook drie vrije dagen gaf. Spelers kwamen toen op eigen gelegenheid trainen.