Ten Hag lovend over 'grondlegger' Rijvers: 'Beste trainer die ik heb gehad'

Ten Hag lovend over 'grondlegger' Rijvers: 'Beste trainer die ik heb gehad'

5 maart - 12:10 Laatste update: 12:11
34

Erik ten Hag bewaart mooie herinneringen aan Kees Rijvers, die eerder deze week op 97-jarige leeftijd overleed. De manager van Manchester United beleefde als speler bij FC Twente zijn doorbraak, waar Rijvers destijds technisch directeur was.

"Dat is een zeer respectabele leeftijd, maar toch kwam dat nieuws binnen", reageert Ten Hag tegenover TC/Tubantia op het overlijden van voormalig Oranje-bondscoach Rijvers. De eindverantwoordelijke van Manchester United heeft tijdens zijn loopbaan met veel trainers gewerkt. "Maar Kees Rijvers is de beste die ik heb gehad."

Ten Hag werkte als tiener samen met Rijvers bij FC Twente. "Kees Rijvers is de grondlegger van FC Twente. In twee periodes zelfs", zegt hij. Rijvers beleefde tussen 1966 en 1972 een succesvolle tijd bij FC Twente en in 1986 keerde hij terug als technisch directeur. Rijvers wist samen met trainer Theo Vonk Twente, na een aantal lastige jaren, terug te brengen naar de Nederlandse top.

In de periode onder Vonk beleefde Ten Hag zijn doorbraak bij FC Twente met een nieuwe lichting spelers. "Rijvers was met Eddy Achterberg onze trainer bij Jong Twente. Rijvers was tactisch van de buitencategorie", is de manager lovend. "En niet te vergeten: hij was een weergaloze speler. Zelfs op zijn 65ste nog. Als hij met ons meedeed, was hij in de kleine ruimte nog de beste."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met Ali Boussaboun!