Zes Ajax-spelers gingen in gesprek met fans vanwege uitfluiten van eigen spelers

Zes Ajax-spelers gingen in gesprek met fans vanwege uitfluiten van eigen spelers

14 maart - 13:21 Laatste update: 13:28
64

Zes spelers van Ajax zijn onlangs in gesprek gegaan met de eigen supporters, met als onderwerp het uitfluiten van de eigen spelers. Dat vertelt één van die spelers, Borna Sosa, in AjaxLife. Volgens de Kroaat was het een erg goed gesprek.

Samen met Jordan Henderson, Devyne Rensch, Geronimo Rulli, Steven Berghuis en Steven Bergwijn ging Sosa het gesprek aan met de supporters. Het voornaamste onderwerp van gesprek was dus het uitfluiten van eigen spelers. Het opvallendste voorbeeld hiervan was Kenneth Taylor. Die werd een aantal weken uitgefloten door de aanhang van de Amsterdammers. 

Sosa was blij met de manier waarop het gesprek met de fans verliep. "Een goed gesprek. Ze gaven onder andere aan dat het voor hen moeilijk is de gehele sfeer in het stadion te beïnvloeden. Je kunt met tweeduizend man wel positief blijven aanmoedigen, maar het lukt niet altijd om iedereen daarin mee te krijgen." Sosa zelf kwam afgelopen zomer als één van de laatste aankopen van Sven Mislintat naar Amsterdam.

De Kroaat was dus ook al onderdeel van Ajax in de donkere eerste seizoenshelft. Sosa ziet echter wel verbetering in het Amsterdamse spel. "We komen vanaf de achttiende plek. Het feit dat we daar stonden, gaf lange tijd veel negatieve energie. Dat is andersom bij de ploegen boven ons. Zij leven het hele seizoen veelal in positivisme. Wat we dit seizoen ook bereiken, het is in de ogen van supporters onvoldoende. Alleen zie ik de progressie wel."

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!