Kaplan bedankt Ajax-speler en clubicoon voor hulp in begintijd: 'Band opgebouwd'

Kaplan bedankt Ajax-speler en clubicoon voor hulp in begintijd: 'Band opgebouwd'

14 maart - 14:16 Laatste update: 14:39
59

Ahmetcan Kaplan is de laatste weken uitblinker bij Ajax, maar in het begin had hij erg moeite om zich aan te passen in Amsterdam. Door zijn zware blessure kon hij lang niet met de groep meetrainen, maar drie personen binnen Ajax hielpen hem het meest in die tijd.

In gesprek met AjaxLife vertelt de Turkse mandekker dat Steven Berghuis veel contact met hem zocht vanuit de selectie. Ook toenmalig assistent bij Ajax Onder 14, Atilla Yildirim, zocht Kaplan veel op. Maar een speciale band bouwde de verdediger op met Sjaak Swart. "Hij was voor mij een belangrijke steunpilaar. Ik heb hem hier op de club leren kennen, maar durf wel te stellen dat we een band hebben opgebouwd."

Swart probeerde Kaplan constant advies te geven in de tijd van zijn zware blessure. "Hij heeft heel veel met mij gepraat rondom mijn wedstrijden voor Jong Ajax en tijdens mijn blessure. Sjaak kwam regelmatig vragen hoe het met me ging. Hij vertelde steevast dat ik geduldig moest zijn en dat mijn kans zeker zou komen. Dat het steeds beter gaat en dat hij progressie bij me ziet."

Kaplan is nog altijd blij met zijn overstap naar Ajax, mede door het plan dat de club uitstippelt met jonge talenten. "Voor talentvolle voetballers wordt een duidelijk plan gemaakt, volledig met onderbouwing. Bij mij was dat ook het geval. Die plannen zijn uitgebreid met mij besproken. Ik zou in een jaar tijd worden klaargestoomd voor de A-selectie. Door mijn blessure is het anders gelopen, maar ik ben gelukkig hier te zijn. Vanaf nu kan het alleen maar beter worden."