Ajax dreigt vijfde plaats kwijt te raken: 'Misschien over een paar weken...'

Ajax dreigt vijfde plaats kwijt te raken: 'Misschien over een paar weken...'

18 maart - 14:20
120

NEC-trainer Rogier Meijer vindt dat zijn ploeg niet bezig moet zijn met de resultaten van Ajax. De Nijmegenaren waren bij een zege op FC Utrecht over de Amsterdamse club heengegaan op de Eredivisie-ranglijst, maar FC Utrecht was met 1-0 te sterk.

"Wij moeten niet te veel bezig zijn met wat Ajax doet", zegt Meijer tegen de Gelderlander, terwijl op een beeldscherm te zien was dat Ajax op achterstand kwam bij Sparta Rotterdam. "We moeten eerst zelf de punten binnen blijven halen en dan kunnen we misschien over een paar weken naar de vijfde plaats kijken. Dat zou vooral een geweldige bonus zijn. Het eerste doel blijft om de play-offs te bereiken en in dat opzicht staan we er gewoon goed voor."

Meijer wil niet spreken van een wake-upcall voor zijn ploeg na de 1-0 nederlaag. "Dat vind ik pas als spelers hun taak niet uitvoeren of te weinig energie erin stoppen", aldus de NEC-trainer. Hij zag dat zijn elftal gewoon niet goed voor de dag kwam in Utrecht. "Als je ziet wat we de laatste tijd hebben bewerkstelligd en hoe we het voetbal hebben ontwikkeld, kunnen we daar tevreden over zijn. Daar mogen we tijdens de interlandbreak even van genieten en daarna hebben we veel mooie dingen om voor te spelen."

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!